یک مسیر جایگزین



- مهلت ثبت نام ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
- تاریخ شروع ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- تاریخ پایان ۱۴۰۰/۰۲/۰۳

- طول دوره 16 جلسه
- مدت هر جلسه 6 ساعت
- روزهای برگزاری جمعه ها ساعت 10 تا 16

آنلاین

استودیو طراحی + سمینار مطالعات فرهنگی
کانون معماران معاصر، زمستان ۱۳۹۹
مدرس : پویان روحی
همکاران:
صدرا شریفی
نگار دولتی
سروش نادری
یک مسیرِ جایگزین، یک استودیوی طراحی است. از آنجا که یک استودیو، بدونِ وجود سمینارهایی که خوراک مفهومی، تاریخیـتئوریک، و تکنیکی ارائه کنند، معنایی ندارد، در این دوره، یک سمینار نیز در کنارِ استودیو ارائه میشود و موازی با آن پیش میرود. این سمینار تلاش میکند ضمن ارائهی خوراک مفهومی برای استودیو، بستری باشد برای درگیریِ عمیقترِ شرکتکنندگان با دامنهی متنوعی از موضوعاتِ مرتبط با پژوهشهای فرهنگی؛ از تاریخ و تئوریِ معماری گرفته، تا فلسفه، ادبیات داستانی و قصهگویی، روشهای مختلفِ مطالعات و نقد هنر، سینما، و تفکر انتقادی. این سمینار بر مبنای تماشای فیلم، کتابخوانی، و درنهایت گفتوگو استوار است.
استودیوی جایگزین از سه بخشِ مجزا و در عین حال مرتبط تشکیل شده است؛
بخش نخست: چهار جلسه؛ این بخش بر اساسِ پروژهی دانشجوییِ دنیل لیبسکیند در دههی شصت در مدرسهی کوپر یونیون، و با نگاه به نقاشی کوبیست و بهطور خاص کار پابلو پیکاسو، به تولید فضا میپردازد. شرکتکنندگان با انتخابِ یکی از آثار پیکاسو، و نیز یکی از آثار معماریِ قرن بیستم، ضمن افزایش آگاهیِ خود در موردِ تاریخ کوبیسم، و نیز پروژهی فکریِ معماری که انتخاب کردهاند، آثار تولیدیِ خود را در دو و سه بعد ارائه میکنند.
بخش دوم: شش جلسه؛ این بخش با نگاه به گفتمان معاصرِ معماری، و کار معماران و آموزگارانِ جوانی که به اعضای پروژهی "بیتفاوتی" معروفاند و به جای آفرینش در یک لوح سفید، به تکهگزینی، ازآنِخودسازی، و کلاژ علاقه دارند، نگاه میکند و با استفاده از روشهایی مشابه، به تولید هندسه/معماری میپردازد.
بخش سوم: شش جلسه؛ این بخش با نگاه به پروژههای ]طرح[ توسعه، یکی از پروژههای معماری تاریخیِ ایران را انتخاب میکند و با امتدادِ رویکرد تجربیِ تمرینشده در دو بخش پیشین، یک طرح توسعه برای آن پیشنهاد میدهد. تولید هندسه در این بخش، با استفاده از منبع غنیِ الگوهای فرشهای انتزاعی و هندسیِ ایرانی انجام خواهد شد.
این بخشهای سهگانه، با وجود تفاوت در تکنیکها و روشها، در داشتنِ نگاهی تجربی به معماری مشترکاند. آنها آنتیتزی جایگزین برای آموزش "آتلیهایِ" رسمیِ معماری در ایران ایجاد میکنند و برخلاف آن، انتقادی، دانشمحور، و اندیشهورزند. هر یک از بخشهای سهگانهی استودیو، متنهای مرتبط با موضوعِ خود را خواهند داشت و شرکتکنندگان ضمن مطالعهی این متنها و بحث و تبادلِ نظر دربارهشان، پروژهی فکریِ خود را شکل میدهند.
آشناییِ نسبی با نرمافزار راینو برای شرکتکنندکانِ این ورکشاپ الزامی است و در طول دوره، امکانات نرمافزار زیبراش ]و ایلاستریتور + کیشات[ در راستای برنامهی استودیو مورد جستوجو قرار خواهد گرفت. در پایانِ دوره، یک جلسهی داوری با حضور معماران جوان و برجستهی ایرانی، که در سطح بینالمللی مشغول فعالیتاند، و نیز نمایشگاهی از آثار شرکتکنندگان برگزار خواهد شد.
.
طول دوره: ۱۶ جلسه
روزهای برگزاری: جمعهها،۱۰ الی ۱۶
شروع دوره: ۱۹ دیماه ۱۳۹۹
شهریه: دو میلیون و هشتصد هزار تومان
.
ده درصد تخفیف ثبت نام پنج نفرِ اول
سی درصد بورس برای دو نفر (با ارایهی پورتفولیو+مصاحبه)
و پانزده درصد تخفیف ثبت نام شرکت کنندگان دورههای با تدریس پویان روحی (تا تاریخ ۱۰ دیماه ۱۳۹۹)
.
تاکید میشود این دوره به صورت آنلاین برگزارمیگردد.
.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با شماره ۰۹۰۲۵۰۶۴۰۸۶ تماس حاصل فرمایید.



