ایران به نحو
پارسی

اولین مجموعه درسگفتار ویدئویی به روایت فرامرز پارسی

«ایران به نحو پارسی» ارائه‌ی منسجم و بسیط خوانش دقیق آقای «فرامرز پارسی» از معماری ایران است؛ خوانشِ متکی بر زبان‌شناسی و تئوری تکامل. این روایت با هدف مستند نگاری و پیاده‌سازی تاریخ شفاهی و پاسخگویی به طیف وسیع مخاطبان و علاقمندان به تاریخ معماری ایران، در چهار فصل «روند، آغاز، طاق و زبان» آماده شده است. خوانشی که امیدواریم با بسط و توسعه‌ی آن به صورت سلسله فیلم‌ها و در آینده در قامت کتاب، نوری از زاویه‌ای بدیع بر گذشته‌مان تابانده شود.

از ماموریت‌های مهم کانون معماران معاصر، دوباره و چندباره خواندن تاریخ معماری است؛ نوعی خم شدن روبروی گذشته و روایتی معتبر را بر آن سوار کردن. بر این اساس، در سال ۱۴۰۰، اولین مستر کلاس کانون معماران معاصر با عنوان «ایران به نحو پارسی» طراحی و در سال ۱۴۰۲ تهیه شد.

آیا می‌توان قوانینی که به حیات در جهان حاکم است را به یکی از دستاوردهای آن (یعنی انسان) تعمیم داد و این تعمیم را به زبان او و در نهایت به همه‌ی زبان‌های نشانه‌ای چون معماری تعمیم داد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها نیازمند روش‌شناسی ویژه‌ای هستیم؟

مدت زمان هر قسمت:

قسمت اول: ۱۴:۴۴

قسمت دوم: ۱۴:۵۷

قسمت سوم: ۱۸:۵۳

قسمت چهارم: ۱۵:۱۶

درباره مدرس

فرامرز پارسی

فرامرز پارسی، متولد اول فروردین ماه سال ۱۳۴۲، دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه علم و صنعت ایران است. او که در حین تحصیل به همکاری با دفتر فنی دانشگاه مشغول بود، بعد از اتمام دوره آکادمیک به همکاری با مهندسان عرصه و مشاور باوند پرداخته و طی این مدت چند پروژه مهم شامل طرح بافت تاریخی تبریز، طرح مرمت مسجد سپهسالار و مجلس شورای ملی را راهبری کرد. در سال ۱۳۷۸، او به همراه دکتر بهروز منصوری «مهندسان مشاور عمارت خورشید » را پایه‌گذاری کرد.

در مجموعه «ایران به نحو پارسی» از خانه عباسی‌ها، خانه بروجردی‌ها و باغ فین کاشان بازدید و تصویربرداری شده است.

در این فصل، روند تکاملی ذهنیت و دست ساخته‌های انسان در ارتباط با معماری، از نخستین اشکال آن تا معماری پیچیده شده در شهرها بررسی می‌شود.

مدت زمان هر قسمت:

قسمت اول: ۱۴:۱۸

قسمت دوم: ۱۱:۵۱

قسمت سوم: ۱۵:۵۱

قسمت چهارم: ۱۱:۱۶

تهیه شده توسط
کانون معماران

کانون معماران معاصر

کانون معماران معاصر، از سال 1392 با هدف ارائه‌ی عرصه‌هایی نو برای تولید و تبادل اندیشه، پایه‌گذاری شد و با برگزاری دوره‌های آموزشی اندیشه‌محور، پذیرش دانش‌جویان مستعد و همکاری با معماران و مؤسسات علمی پیشرو بین‌المللی تبدیل به یک مؤسسه‌ی جریان‌ساز در زمینه‌ی آموزش و فرهنگ معماری شد و توان تأثیرگذاری خود بر معماری معاصر ایران را با آموزش دانش‌جویانی مؤلف و متفکر تثبیت کرد.
بر آن شدیم با تغییر رویکرد کانون از فعالیت انتفاعی به غیرانتفاعی تأثیرگذاری کانون را گسترش دهیم.

| در مجموعه «ایران به نحو پارسی» از خانه عباسی‌ها، خانه بروجردی‌ها و باغ فین کاشان بازدید و تصویربرداری شده است.

در فصل سوم تلاش شده تا با توجه به تاثیر متقابل تحولات سازه و فضای معماری بر یکدیگر، تحول سازه طاقی که یکی از مهمترین شاخص‌های معماری ایرانی است توضیح داده شود.

مدت زمان هر قسمت:

قسمت اول: ۱۹:۴۱

قسمت دوم: ۱۹:۵۳

قسمت سوم: ۲۲:۲۴

قسمت چهارم: ۱۷:۴۹

تهیه شده توسط

عمارت خورشید

مهندسان مشاور عمارت خورشید، بیش از 400 پروژه را به انجام رسانیده است که از مهمترین آنها می‌توان به همکاری در تهیه پرونده ثبت جهانی بازار تاریخی تبریز، مجموعه شیخ صفی‌الدین، میراث راه آهن ایران و تهیه طرح مرمت و احیاء مجموعه‌هایی چون عمارت مسعودیه تهران، بانک تجارت (شعب مرکزی میدان امام خمینی تهران و نقش جهان اصفهان)، باغ تاریخی باغچه جوق ماکو، چشمه علی دامغان، تکیه امیر چقماق یزد، مسجد جامع فریومد، پل تاریخی درالوک (اربیل عراق)، حمام صرافان (بخارا)، پروژه‌های توسعه زیرسطحی حرم رضوی، تهیه دستورالعمل‌های مرمت و حفاظت میراث روستایی کشور و… اشاره کرد.
همچنین او با اذعان به ضرورت همراهی مشاوران بخش خصوصی در طرح‌های عام‌المنفعه، پروژه‌های متعددی چون طرح مرمت مشارکتی بافت تاریخی اصفهک طبس، طراحی حمام روستای دهلسم، طرح مرمت روستای بیابانک، مرمت قلعه دختر آهار و غیره را به انجام رسانیده است.

| در مجموعه «ایران به نحو پارسی» از خانه عباسی‌ها، خانه بروجردی‌ها و باغ فین کاشان بازدید و تصویربرداری شده است.

با تکیه به مطالب فصل‌های گذشته به خصوص روش‌شناسی فصل اول، زبان معماری ایرانی را مورد بررسی قرار داده و کلمات، صفات و دستور زبان آن با اشاره به موارد استفاده‌اش در بناهای شاخص شهر کاشان توضیح داده می‌شود و تلاش بر این است تا سهولت استفاده از این زبان را در دو دسته از سازمان فضایی معماری ایرانی یعنی معماری حیاط مرکزی و معماری کوشک به نمایش گذاشته شود.

مدت زمان هر قسمت:

قسمت اول: ۲۶:۱۱

قسمت دوم: ۲۸:۰۷

قسمت سوم: ۲۸:۴۸

قسمت چهارم: ۱۷:۰۷

 

تهیه شده توسط

دفتر طراحی دایره

دفتر طراحی دایره در سال ۱۳۸۰ با هدف ارائه خدمات طراحی در سه زمینه معماری، مستندنگاری و گرافیک تأسیس شد. این دفتر در سال ۱۳۸۲ با نام رسمی «شرکت طراحان دایره» ثبت شده است و فعالیت قانونی آن تا به امروز و با همان هدف آغازین ادامه دارد.

| در مجموعه «ایران به نحو پارسی» از خانه عباسی‌ها، خانه بروجردی‌ها و باغ فین کاشان بازدید و تصویربرداری شده است.

تهران، میدان آزادی، بزرگراه لشگری، کارخانه نوآوری آزادی، کارگاه هفت‌و‌هشت، کانون معماران معاصر


شماره تماس : ۰۹۹۳۰۷۱۸۰۳۷
کد پستی : ۱۴۶۶۷۱۳۸۴۴
ایمیل واحد آموزش education@caai.ir
ایمیل کانون : info@caai.ir


English